kooklab1

 

In ons kooklab wordt meer dan alleen gekookt en gebakken. Je zou kunnen zeggen dat het in het kook.lab draait om alles wat met duurzaamheid en voedsel te maken heeft. Dat gaat over "echt" voedsel en over het tegengaan van voedselverspilling bijvoorbeeld.

Maar ook over leren koken (anders dan kant-en-klare pakjes in een pan mikken), koken met kliekjes en min of meer vergeten bewaartechnieken als drogen, wecken, fermenteren.

kooklab2

 

We geven workshops en verzorgen lunches en diners. Maar we bakken ook koekjes en overheerlijke taarten. Ook op bestelling.

We streven ernaar om alles duurzaam te doen. Biologisch, fairtrade, lokaal. Dat is voor steeds meer producten steeds gemakkelijker. Maar niet altijd.

Daarom proberen we soms alternatieve producten te ontwikkelen. Alleen als het echt niet lukt - omdat het te ingewikkeld, echt te duur of simpelweg nog onmogelijk is - gebruiken we reguliere producten en ingrediënten.