Vrijdag 3 februari Natuurlijk moestuinieren met Bokashi

Bokashi Emmer

Voor ieder die meer wil weten over fermentering heeft de tuincommissie een lezing georganiseerd op vrijdagavond 3 februari. Deze wordt verzorgd door Simone Vos van EM Agriton.Zij legt uit wat de verschillen zijn tussen fermenteren en composteren, hoe je zelf eenvoudig Bokashi kunt maken en wat de waarde daarvan is voor de bodem.Voor het verwerken van alle etensresten en andere groene resten is Bokashi een uitstekende oplossing.

Bokashi is Japans en betekent ‘goed organisch gefermenteerd materiaal’. Alle resten, ook schillen en gekookt voedsel, kunnen worden gefermenteerd en uiteindelijk weer aan de bodem worden teruggegeven. We vertellen op 3 februari ook over onze eigen ervaringen met Bokashi bij de verwerking van het groenafval van onze moestuin.
Meer informatie en brochures over Bokashi zijn te vinden op www.emnatuurlijkactief.nl.

Plaats: Stichting Beien, Meeuwenstraat 160, 7523 XZ Enschede.

De lezing is van 19.30 - 21.00 u. De zaal is open vanaf 19.00 uur en toegang is gratis, indien je je vooraf hebt aangemeld.

Opgeven kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. je naam en telefoonnummer