BeienOpHetPlein img

Eerste editie Beien op het Plein van start

Theater, muziek en poëzie in Enschede Noord

 

Enschede Noord lijkt langzaam een culturele hotspot te worden. Niet enkel vanwege gevestigde instellingen als de AKI, Tetem en de Twentse Welle. Het nieuwste aanbod komt van bewoners. In navolging en aansluitend op vier succesvolle Vijvervrijdagen, die de tweede editie beleefden, zijn er twee straten noordelijker drie avonden in voorbereiding vol theater, poëzie en muziek. Op 16, 24 en 30 september vindt op het plein langs de Hulsmaatstraat en Buizerdstraat de eerste editie plaats van Beien op het Plein.

Het drieluik start op 16 september met WIL, een intieme solovoorstelling van Koffie&Kaas over een jonge vrouw met een kar vol levensverhalen en de rollen die zij tot nu toe speelde in haar leven. Het kleine meisje met de grote dromen, volwassen worden en durven kiezen voor jezelf, afscheid nemen van je moeder terwijl ze nog leeft. Actrice Nienke Weijsenfeld manoeuvreert zich met een kar op gietijzeren wielen door de keuzes van een kind dat opgroeit met de zorg voor haar moeder.

Singer-songwriter Sasja (van der Oord) uit Lonneker vertolkt een aantal van haar liedjes.

Op 24 september speelt Prins te Paard Cornelis, een mythische visser of jutter van verhalen. En een kar, alweer. Deze heeft geen gietijzeren wielen maar een zeil. Cornelis duikt op tijdens het Bewonersfestival, dat ’s middags plaatsvindt op hetzelfde plein, vist of jut verhalen en vertelt die ’s avonds, als het donker is. Hij redt sagen, legenden en herinneringen die ten prooi dreigen te vallen aan de vergetelheid.

De slotavond, 30 september, staat in het teken van de poëzie en de muziek. Een aantal Enschedese dichters draagt in een afwisselend programma voor uit eigen werk. Pianist Bert van der Veen, actief binnen Beien, en zangeres Caroline Goudswaard brengen een ode aan klassiekers in een mix van jazz, swing en fusion.

Alle avonden starten rond 19:30 uur en zijn gratis toegankelijk. Er staat een barretje met koffie, thee en een drankje die wel betaald moeten worden. Cash, geen pin. De organisatie vertrouwt op droog weer, maar ook als dat een beetje tegenvalt gaan de voorstellingen door.

 

16 september

WIL (Koffie&Kaas) - Nienke Weijsenfeld - theater

Sasja - singer/songwriter

http://koffie-kaas.nl

http://www.sasjamusic.nl

 

 

24 september

Cornelis (Prins te Paard) - theater

http://www.prins-te-paard.nl/voorstellingen/cornelis/

 

30 september

Enschedese dichters

Bert van der Veen en Caroline Goudswaard

http://bertsmusicproductions.com

http://carame.nl/zangeres